Marieke op visite
We zijn alweer ruim twee weken verder sinds mijn laatste verhaal dus tijd voor een nieuwe.
Twee weken terug liep ik met Africa van haar school naar Centro Cultural waar ze altjd engels heeft. Onderweg kwamen we haar engelse lerarestegen en liepen we samen een stukje op. Ze vertelde dat ze duidelijk kon zien hoeveel invloed ik heb op Africa en haar ontwikkeling in het engels, ze vertelde dat andere kinderen in dezelfde groep als Africa vaak nog vragen in het spaans stellen maar dat Africa probeert om zoveel mogelijk engels te praten en dus ook de vragen in het engels te stellen. Ze vertelde dat Africa altijd al interesse had in de engelse taal maar dat ze nu goed kon zien dat ze helemaal groeit in haar engels. You can be proud of her, zei ze terwijl we naar binnen liepen. Well, I am! :-D (Was trouwens ook voor mezelf erg leuk om te horen, schouderklopje ;-))
Woensdagavond vertrokken Sonsoles en Asis naar Potugal voor springwedstrijden met de paarden. Donderdagochtend heb ik Africa wakker gemaakt en naar school gebracht, 's middags is ze naar een vriendinnetje gegaan omdat ik Marieke op ging halen van het vliegveld. Rond een uur of half elf waren we thuis, ik had wat eten klaar gemaakt, omdat we allebei nog niet hadden gegeten, en daarna naar boven gegaan. De volgende dag hebben we lekker ontbeten bij de bakker tegenover de school van Africa, daarna zijn we even door het dorp gelopen en hebben we om 1200 Africa opgehaald. Na de lunch hebben we haar naar school gebracht en zijn we naar Madrid gegaan. We zijn naar (H)arina gegaan om een broodje te halen, we hadden namelijk besloten om in het Retiro park te gaan picknicken. We zaten vlakbij het Palacio Crystal en het was heerlijk rustig (José, dat was op dezelfde plek waar wij ook gepicknicked hadden). Omdat wij brood zaten te eten kwamen er ook vogeltjes op af, wij begonnen kleine stukjes brood op tafel te gooien dus er kwamen steeds meer musjes haha. Ook zagen we vlakbij een eekhoorn. Het grappige was dat de musjes steeds dichterbij durfde te komen om brood te halen. Daarna hebben we door het park gelopen en zijn we naar de rozentuin geweest, de vorige keer dat ik er was stond hij nog niet in bloei maar nu wel! Uiteraard heb ik foto's gemaakt. Daarna hebben we in het dorp lekker gegeten.
Zaterdag gingen we weer naar Madrid, we hebben heerlijke broodjes gegeten bij een broodjeszaak die je veel in Spanje ziet (cervecería 100 montaditos voor de geintresseerden :-)), ze verkopen er 100 verschillende soorten belegde broodjes, de broodjes zijn vrij klein en kosten tussen de 1,- en2,- per stuk. Daarna hebben we door Madrid gelopen, onder andere langs Plaza Mayor enPuerta del Sol waar toen de demonstranten in hun tentenkamp nog aanwezig waren, langs llao llao om een heerlijk yoghurt ijsje te halen en langs een paar winkeltjes. Marieke keek dr ogen uit in de 5 verdieping tellende winkel van Desigual ;-). Daarna zijn we naar Principe Pío geweest om te eten.
Zondag zijn we als eerste naar Principe Pío geweest om te lunchen om daarna naar een Parque de la Montañavlakbij Principe Pío te gaan. Zoals de naam al zegt is het een park die op een aardige heuvel ligt dus we hebben onze beenspieren goed getraind die dag. In dat park staat Templo de Debod, dat is een tempel die gemaakt is in Egypte 200 jr voor Christus en is in 1968 door Egypte cadeau gedaan aan Spanje als dank voor de spaanse ingenieurs die mee de oude monumenten hadden gered nadat een gebied overstroomde bij de bouw van de Aswandam in de Nijl. Je kunt ook inde tempel naar binnen gaan, daar zie je allemaal oude tekeningen op de muur staan, erg mooi alleen jammer dat er geen foto's gemaakt mochten worden. Ook hebben we daar even genotenvan een groepje mensen die aan yoga deed, was echt een erg mooi en rustig park. Daarna was het alweer tijd om Marieke naar het vliegveld te brengen. Toen ik terug kwam was Sonsoles ook terug uit Portugal.
Afgelopen donderdag zijn Africa en Sonsoles vertrokken naar Portugal voor springwedstrijden. ik was dus van donderdag tot en met zondag vrij, lekker lang weekend! Zondagnacht om 23.45 zijn ze met zijn drien weer terug gekomen. Omdat Sonsoles maandag cursus had heb ik Africa maandagochtend weer naar school gebracht. Daarna even een broodje gegeten en thee gedronken bij de bakker voor haar school om vervolgens weer terug naar huis te gaan.
Deze week is de zomer in Spanje echt aangebroken, het is de laatste dagen (en de komende) tussen de 30 en 35 graden. Het grappige is dat als je hier een tijdje woont je net zoals de spanjaarden gaat gedragen, zoveel mogelijk in de schaduw lopen, overdag binnen zitten omdat het daar koeler is en ik heb zelfs maandag even een korte siesta gehouden haha!
Afgelopen week ben ik alvast begonnen met wat dingetjes weg te doen die ik niet mee wil/kan nemen naar Nederland ivm overgewicht van mijn koffer, ook probeer ik zoveel mogelijk op te maken. Het moment is namelijk bijna aangekomen dat ik mijn koffer in moet gaan pakken. Over minder dan drie weken ben ik weer terug in Nederland.
Veel liefs
Astrid
Langzaam tikt de klok. Nog even genieten van de tijd daar. Ben je bijna een echte spaanse en dan ga je weer weg. Vergeet trouwens niet wat zon mee te nemen, volgens mij hebben wij er nog niet genoeg van.
niet de tijd gehad al je berichten te bekijken maar heb ze wel op geslagen.als jij (helaas voor jouw) weer terug bent zijn leo en ik in frankrijk.hoop je weer te zien en spreken !! lieve groeten en alvast welkom thuis. ingrid prins