Goed nieuws!
Nadat José weg is gegaan begon voor mij het gewone werk weer.
Woensdag ging Africa naar school en 's middags had ze muziek en beweging. Deze keer mochten familie en vrienden ook komen kijken, dus daar heb ik gebruik van gemaakt om eens te zien wat dat precies inhoudt. Het was allemaal in het spaans natuurlijk dus ik heb vooral veel gekeken maar de opdrachten waren duidelijk toen ze uitgevoerd werden. Eerst gingen ze wat liedjes zingen waarbij ook dingen uitgebeeld moeste worden en waarbij ze leuke dansjes hadden geleerd. Daarna was er een opdracht met woorden als zon, maan en ster die op kaartjes geschreven waren, de juf zei een paar woorden in willekeurige volgorde en de kinderen moesten de kaartjes in de juiste volgorde voor zich neer leggen. Ook werden de kaartjes als een soort slinger op de grond gelegd, de kinderen moesten er om de beurt overheen lopen en zeggen wat er opelk kaartje stond. Toen ze daar klaar mee waren gingen ze in een kring zitten en kreeg ieder een instrument, de juf zette een liedje aan en de juf gaf aan wie wanneer op zijn instrument mocht spelen. Tot slot gingen ze in een kring zitten en samen liedjes met gebaren zingen waarbij de ouders uiteindelijk ook mee mochten doen. Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen enthousiast mee deden en hoe de juf de groep begeleidde.
Donderdag was Africa ziek en bleef ze thuis, eerst keek ze wat tv en daarna gingen we samen met lego spelen. Daarna wilde ze een vogelhuisje maken, ze had een bouwpakket van een houten vogelhuisje die in elkaar gezet moest worde en daarna geschilderd kon worden. Ja ik heb me dus ook even van mijn creatieve kant laten zien en het vogelhuisje in elkaar gezet en daarna wilde Africa graag dat ik haar hielp met schilderen. Toen we bijna klaar waren kwam Sonsoles thuis en gingen ze naar haar moeder toe.
Vrijdag ging Africa weer naar school, omdat Sonsoles zondag jarig was besloot ik om stiften en papier mee te nemen toen ik haar op ging halen zodat ze in het cultureel centrum een tekening voor haar moeder kon maken, ze vond het heel erg leuk en heeft zelfs 2 tekeningen gemaakt. Toen we thuis kwamen was er een vriendinnetje van haar die met haar wilde spelen, om 20.00 werd ze opgehaald. 's Avonds kwamen er vrienden van Asis en Sonsoles die ook bleven eten.
Zaterdag ben ik het dorp in geweest en bij een vriendin langs gegaan. 's Avonds kwamen er weer vrienden van Asis en Sonsoles op visite.
Zondag ben ik met 3 vriendinnen naar Madrid geweest waar we om 14.00 hadden afgesproken, we zijn over een hele grote en drukke markt gelopen en overal een beetje gekeken. Daarna zijn we bij een hele goede broodjeszaak wat gaan eten. Toen was het alweer 19.00, ik had wat hoofdpijn dus ik ben naar huis gegaan. Ook Marlies, die veel last van haar knie had, ging gelijk met mij naar huis. 's Avonds was er weer visite omdat Sonsoles jarig was.
Verder heb ik nog een paar leuke mededelingen. Van zaterdag 19maart tot en met maandag 21 maart komt Suzanne bij mij logeren! Gezellig Suus, heb er zin in! En van maandag 18 april tot en met donderdag 28 april kom ik 10 dagen naar Nederland!! Ik heb er zin in om iedereen weer te zien en even in het land te zijn waar ik de mensen wel goed versta haha!
Hasta luego!
Liefs Astrid
Hey meis!
Klinkt weer als een goede week. Leuk dat je mee kon om eens te kijken bij het dansen en bewegen van Africa!
Ik kan niet wachten tot het 19 maart is :)
Super dat je in april zelf nog even naar NL kan komen!
Dikke knuffel, Suz
Nou nou, het goede nieuws mag blijven komen.
19 maart is het zo, leuke gebeurtenissen in het vooruitzicht zorgen ervoor dat de tijd snel gaat.
Suuz heel veel plezier daar.
zo te horen(lezen) heb je het naar je zin.heerlijk dat het mogenlijk is dat loge's welkom zijn ..kan je hun spaans leren!!ha,ha.veel plezier in nederland straks....en dan wil weer gauw naar spanje denk ik .groeten ingrid