Citytrip Madrid
Vrijdagavond om 1930 kwamen we aan bij mn voormalig hostdamily, na onze tassen te hebben uitgepakt en Africa geknuffeld te hebben gingen we eten. Sonsoles had tortilla de patatas gemaakt (heerlijk!). Daarna lekker het dorp in om even op een terrasje te zitten.
Zaterdagochtend vertrokken we rond half elf naar Principe Pío, een overdekt winkelcentrum waar ik altijd graag winkelde. We hebben heerlijk uitgebreid geshopt en zijn dan ook zeer goed geslaagd. Rond een uur of vijf waren we weer terug en hebben we even rustig aan gedaan om bij te komen ;-). Rond acht uur vertrokken we het dorp in om lekker te gaan eten, we zijn bij Pentu belandt, een heerlijke pasteleria waar je ook kan dineren.
Zondagochtend vertrokken we rond half elf weer richting Madrid, dit keer gingen we naar El Retiro, het mooiste park van Madrid. We hebben bij (H)arina broodjes gehaald en hebben die op een bankje in de zon, genietend van de vogeltjes en de aangename temperatuur, gegeten. Daarna lekker verder gewandeld en ook de rozentuin nog even bekeken, waar het overigens erg warm was omdat je daar pal in de zon loopt. Rond vijf uur waren we weer terug en hebben we even gerelaxed om bij te tanken voor het avond programma ;-). Rond acht uur zijn we naar de Irish Pub gegaan waar je ontzettend lekker kunt eten, mama was gek op hun tiramisu!
Maandagochtend gingen we rond tien uur het dorp in om even lekker te ontbijten en vervolgens naar Madrid te gaan. Dit keer besloten we om naar het centrum te gaan, dus Puerta de Sol. Het scheen dat er het weekend hevige protesten ook in Madrid waren maar daar was niks meer van te zien. Een leuke toeristische wandeling gemaakt langs Puerta del Sol, Mercado de San Miguel (een overdekte versmarkt) en Plaza Mayor. Uiteraard hebben we ook churros y chocolate gegeten en gelunched. Ook wilden we op zoek naar souvenirs dus zijn we daarvoor winkels afgestruind. Rond vijf uur waren we weer terug, na een bos bloemen te hebben gekochtals dank voor de gastvrijheid heb ik daarna nog even met Africa gespeeld. Wederom vertrokken we rond acht uur naar het dorp om weer bij de Irish Pub te gaan eten. Rond half tien waren we thuis en hebben we afscheid genomen van Asis en Sonsoles en ben ik nog even naar Africa, die inmiddels in bed lag te wachten, gegaan om afscheid van haar te nemen.
Vanmorgen vertrokken we om 650 van huis om naar Barajas te gaan, vanmiddag om 1250 zijn we geland.
We hebben genoten van ons weekendje Madrid/Villanueva de la Cañada en het was heerlijk om Africa weer te zien.
Liefs Astrid en Elly
wat leuk dat je je moeder mee hebt genomen naar al jouw plekjes!!
Zie je binnenkort in "ons" koor!
groetjes,
Marike
Hey dames!
Klinkt als een heel leuk en erg gezellig weekend!
En natuurlijk hardstikke fijn As, dat je Africa weer even in je armen kon sluiten :D
Liefs, Suz